Hatay Valisi Masatlı’nın Ramazan Ayı Mesajı

Vali Masatlı yayınladığı mesajda “Kur’an’ın indirildiği, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, orucun farz kılındığı, manevî bir arınma ve toplumsal yakınlaşma sağlayan on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’na kavuşmanın şükrü, sevinci ve mutluluğunu yaşamaktayız.

İçerisinde bin geceden daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran Mübarek Ramazan Ayı; Allah’ın rahmet, mağfiret ve cennet kapılarını açtığı, duaların kabul edildiği en kutlu zaman dilimidir.

Ramazan Ayı, insanın hem bireysel davranışlarına yön vermesi hem de toplumsal sorumluluklarını öne çıkarması bakımından büyük önem arz eder. Bu ayda; her zaman olması gerektiği gibi kötü söz ve davranışlardan, yalan ve gıybetten, israf ve cimrilikten, kıskançlık ve kin gibi kötü duygulardan uzak durmak; sabır, şükür, tövbe, af, merhamet, hoşgörü, saygı, sevgi gibi insanı kemal noktasına taşıyan güzel ahlakın yansımalarını, hayatın asıl gayesi bilmek gerekliliği unutulmamalıdır.

Bunun yanında, Ramazan Ayı; insanlar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma, paylaşma duygularını güçlendirirken; aile, komşu, arkadaş, dost ilişkilerini canlandıran, bu ilişkileri daha nitelikli hâle getiren, böylece toplumsal barış ve huzuru artırmaya katkısı büyük olan bir aydır.

Ramazan Ayı; bizlere, bu dünyanın geçici, ahiretin ise ebedî olduğunu hatırlatan bir ay olduğu için, hayatımızı yeniden gözden geçirmemiz, kendimizi yeniden sorgulamamız,  yeniden eğitmemiz,  yeniden inşa etmemiz için bir fırsat sunar, çünkü bilinmelidir ki oruç tutmak sadece bedenen aç ve susuz kalmak değil, aynı zamanda ruhen de arınmak ve temizlenmek demektir.

Bilindiği üzere asırların afetini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinin ruhumuzda açtığı yaraları, Devletimiz ve milletimizin el ele vermesiyle, büyük bir toplumsal dayanışmayla, sabır ve dirayetle birbirimize kenetlenerek hızlıca sarıyoruz. Böylesine kutlu bir zaman dilimi olan Ramazan Ayı’nın ruhu ve faziletinin, bizleri birbirimize daha da yakınlaştırarak bu zor günleri de muhakkak atlatacağımıza inancım tamdır. Yaralarımızı sarmak, zengin-fakir, genç- yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak, birliğimizi ve dirliğimizi daha da güçlendirecektir. Böylece daha güzel yarınlarımızı, inşa edebilmemiz için bolluk, bereket ve dayanışma ayı olan Ramazan, bizlere ayrı bir güç ve motivasyon kazandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle adaletin, huzurun, kardeşliğin bina edildiği; zulmün ortadan kaldırıldığı bir dünyaya kavuşmamıza vesile olması duasıyla  kıymetli Hataylı hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve İslâm Âlemi’nin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Nöbetçi Eczaneler

Dörtyol nöbetçi eczaneleri