HACAMAT

Halk içinde hacamat adıyla bilinen kupa terapi uygulaması; yüzyıllardır kullanılan bir detoks işlemidir.

Vücuttaki özellikle toksin birikiminin yoğun olduğu belirli özel bölgelerden  vakumlu kupalar aracılığıyla bağ dokudan periferik lenf sıvısının ve  kanın  alınması şeklinde gerçekleştirilir.

En eski  çağlardan beri farklı kültürlerde sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmış, halk içinde bedensel ve zihinsel dengeyi sağlama, stresi azaltma ve enerji akışını düzenleme gibi maddi ve manevi faydalarına inanılmıştır.

İslam Dininde sünnet de olması durumuyla inançsal açıdan da önemli bir yer tutmaktadır.

Hacamatın temel amacı, vücuttaki kan dolaşımını iyileştirerek ve toksinleri atarak sağlığı desteklemektir. 

Kan dolaşımındaki düzensizliklerin vedokularda  birikmiş toksinlerin birçok hastalığa yol açtığı bilinmektedir.

Günümüzde  modern tıpta da , bazı durumlarda hacamat destekleyici bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Özellikle kronik ağrıların ve belirli sağlık sorunlarının tedavisinde alternatif bir seçenek olarak değerlendirilmektedir.

Hacamat sonrası  kan dolaşımı artar ve vücuttaki hücrelere daha fazla oksijen ve besin maddesi taşınır. Böylece  doku iyileşmesi hızlanır ve ağrılar azalır.

Hacamat; kafa, sırt, karın, kol veya bacak gibi ihtiyaç duyulan her bölgeye uygulanabilinmektedir.

Uygulama sonrasında uygulama bölgelerinde yara yerleri iyileşene kadar hijyene özen gösterilmesi gerekmektedir.

Hacamat sonrası detoksu kuvvetlendirmek için ; hayvansal gıda kısıtlanması, sıvı ürünler tüketilmesi, hafif egzersizler yapılması önerilmektedir.

Genel sağlığın korunması ve iyilik halinin devamı için de özellikle mevsim geçişlerinde  hacamat ve beslenme detoks programları önerilmektedir. Hacamatın ayın dolunay dönemlerinde yapılması; detoks etkisinin daha yüksek olduğu öngörüsüyle önerilmektedir.

Hacamat yasal olarak sadece kupa sertifikası olan hekimler  tarafından kupa ünite yetkisi bulunan sağlık merkezlerinde uygulanabilir.

Dr. Mürüvvet Aslıpek

0542 820 21 07

drmuruvvetaslipek@gmail.com

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Nöbetçi Eczaneler

Dörtyol nöbetçi eczaneleri